Vi har i 11. time valgt en anden mursten

Vi har i sidste øjeblik midt i de afsluttende kotrakttilpasnigner valgt en anden mursten end tidligere. Beslutningen om en anden mursten blev truffet 24 timer efter der blev sået tvivl ved om vi havde valgt den rigtige mursten. En mursten, som vi kan holde ud at se på de næste mange år. 🙂

Vi havde oprindeligt valgt Winerberger PT 449 Kul stenen, eftersom den har en perfekt balance imellem det mørke sorte og den varme brune glød. Men efter af have set på stenen på et hav af billeder, illustrationer og i virkeligheden var vi bange for at stenen blev for “kedelig” at se på med den matte udtryk. 

Vi gav os til at se på mursten med lidt mere spil i overfladen, det skulle fortsat være en næsten sort sten og gerne en sten med en brændt/krakeleret overfalde og generelt mere spil.

Vi overvejede B543 Lyra Fra Strøjer Tegl, men vurderede efter at have set et byggeri i virkeligheden at der ikke helt var det ønskede “spræl” i overfladen, som vi søgte.

 

I håb om at få et lidt mere blankt spil i overfladen overvejede vi Sort Onyx PT 454 fra Wienerberger, men også her var der ikke nok blankt spil i overfladen

Det sidste alternativ var Black Beauty fra Egernsund Tegl. På trods af at dele navn med en afdød travhest, var stenen præcis det vi søgte; meget mere spræl i overfladen, flere blanke sten og sten der var næsten ødelagte af for hård varme.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *