Kulfilteremhætte hot or not?

Huse der overholder de nyere bygningsreglementer udstyres ofte med kulfilteremhætter eller en recirkulationsemhætte som de også kaldes. Man vælger en recirkulerende emhætte da husene er så lufttætte at en emhætte med aftræk til det fri ikke kan suge nok luft.

Emhætter med aftræk til det fri – i et så lufttæt hus – vil kræve at man åbner et vindue for at emhætten ikke danner vakuum. Emhætten vil fungere meget ineffektivt, når der ikke kan trækkkes nok luft fra rummet.
Det er dog paradoksalt at bygge et nyt hus hvor der er lagt vægt på lavt energi forbrug og så pumpe opvarmet luft direkte ud i det fri.

En af de store fordele ved emhætter med aftræk er at fugten fra kogningen fjernes fra rummet hvor en recirkulationsløsning ikke kan fjerne fugt, men kun lugt, fedt og partikler fra luften.

Når man giver sig til at læse om meninger og holdninger til de to typer af emhætter, så er der en kraftig favorisering af emhætter med aftræk til det fri.

En recirkulationsemhætte kræver at man udskifter filtrene med jævne mellemrum, ca. hver 3. til 6. måned afhængig af brugen. Prisen på et nyt filter ligger fra 250 til 600,- kr. afhængig af fabrikat, type og størrelse.

Argumenterne for og imod er mange, men et argumenter der taler for recirkulationsløsningen, er at man dermed slipper for en “skorsten” fra emhætten op til loftet. Det er en visuelt mere tiltalende løsning.
Aftrækket fra emhætten kan dog gemmes i ydermur eller i f.eks. depotrum, men det er en noget dyrere løsning.

Vi har valgt en recirkulerende emhætte, på trods af de mange argumenter der taler imod løsningen… 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *