Forhistorie

Vi er en familie på 4 der længe har gået med tanker om at kaste sig ud i nybygger eventyret.

For os er det at få lov til at designe og udvælge sit helt eget hus et enormt privilegium og en mangeårig drøm der går i opfyldelse…

Allerede da vi skulle købe vores første hus for snart 10 år siden undersøgte vi mulighederne for at bygge nyt, men på daværende tidspunkt var det for dyrt og der var ingen ledige byggegrunde i områder med rimelig afstand til vores arbejdspladser.

Siden dengang har tanken om at bygge sit eget hus ligget i baghovedet og har med jævne mellemrum stukket hovedet frem.
Når ideen dukkede op skød vi den ned med praktiske hensyn; det er for dyrt og for besværligt.

I 2011 besluttede Aarhus Kommune at udstykke engarealet lige ved siden af vores parcelhus.
Hurtigt herefter bliver alle grunde på nær een solgt og i årene herefter kan vi lystigt følge med i byggeriet af det ene funklende nye byggeri efter det andet, lige uden for vores vinduer.

I forsommeren 2016 er der fortsat en enkelt problematisk grund tilbage. Her beslutter Aarhus Kommune at sætte den tilbageværende grund væsentligt ned i pris og lave en budrunde på grunden.

Vi opdager først for sent at det er muligt at byde på grunden og ærgrer os over at vi ikke var ude i god nok tid til at byde.
Grunden bliver imidlertid ikke solgt og vi beslutter os for at gå I banken og få vurderet det daværende hus med henblik på salg.

Det var fra starten vigtigt for os ikke bare at bygge nyt, men at bygge et hus med den rigtige stil, størrelse og øvrige specifikationer.

Vi indhentede hurtigt grove overslag fra flere byggefirmaer, baseret på vores krav og ønsker. Overslag og vores vision blev sendt til banken sammen med et opdateret budget og en vurdering fra ejendomsmægleren på vores hus.

Banken var helt med på ideen, så vi besluttede hurtigt derefter at reservere den sidste tilbageværende grund. 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *