Arkitektur

Juletiden nærmer sig og ventetiden bliver brugt på at planlægge vores nye hus.
Der er riiiiiigtig mange beslutninger der skal træffes her i projekteringsfasen og en af de mest grundlæggende beslutninger er hvilken arkitektur og byggestil man ønsker at sit hus skal opføres med.
Valg af arkitektur og byggestil har indflydelse på prisen og i høj grad også på den æstetiske fremtræden af huset. 

Vi har længe været lune på ideen om at bygge et funkishus. Vi er vilde med det enkle udtryk og de funktionelle tanker, der som regel ligger bag funkis byggerierne.

Undervejs I husbygger eventyret har flere byggestilsalternativer været i spil. Vi har haft ensidig taghældning og sadeltag uden udhæng med i overvejelserne.

Ensidig taghældning
Ensidig taghældning giver mulighed for nogle fantastiske facader med enorme glaspartier og masser af lys ind i huset.

Udfordringen ved ensidig taghældning på vores grund vil være at vores hus skal være relativt kompakt, så tagfladen i den højeste ende vil blive enormt højt. Vi var bange for at det vil være svært at skabe en hyggelig atmosfære i stuen, med 6 meter til loftet.

Funkis
Funtionelt, enkelt og med rene linjer. Tidløst design,

Vores bekymring ved funkis er om man om 15 år stadig syntes at funkis er spændende at se på, det er jo trods alt bare kedelige firkantede kasser rent visuelt. 😊

Funkishuset er nemt at tilpasse vores grund, da det jo basalt bare er kasser man kan flytte rundt som det passer én. Funkis giver mulighed for at lave mange forskydninger i tag og facade uden at det giver udfordringer i form af et underligt tagforløb.

Som denne sides navn nok allerede har afsløret har vi valgt at forfølge tankerne om et funkis hus.

Sadeltag uden udhæng
En sadeltagsløsning er den moderne fortolkning af den klassiske teglstensbeklædt tagkonstruktion.

Vi overvejede primært saddeltagsløsningen for dets tidløse og kendte design, men også fordi det var et mere økonomisk alternativ til funkis og ensidig taghældning.

Udformningen af vores grund vil dog  kræve at der skulle laves ekstraordinært mange knæk på hus og tagrykning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *