Arealfordeling

Vi har gjort os en hel del tanker om arealdordelingen på de enkelte rum i vores nye hus.

Areal fordelingen er selvfølgelig baseret på hvordan vi forestiller os at vi vil komme til at leve og bruge huset når det en gang står klar. Vi ønsker at køkken/alrum skal være husets hjerte med stue i umiddelbar forlængelse heraf.

Gangarealer gør ikke noget godt for huset, så gangarealet skal selvfølgelig minimeres så meget som muligt.

Køkkenalrum
Vi forestiller os at køkken/alrum vil være her familien samles og her man laver mad sammen, laver lektier, spiser og helt enkelt “hænger ud” sammen. Der skal være lyst og luftigt, med god albuerum.

Med baggrund i udstillingshuse og billeder forventer vi at køkken/alrum skal være ca. 40 m².

Stue
stuen skal rumme den sædvanlige sofagruppe, sofabord og et par reoler. Herudover lidt hygge i form af en standerlampe, magasinholder og andre mindre detaljer. Derudover ønsker vi at ungerne får plads til et hyggehjørne, med en madras og deres udvalgte legetøj. Der skal også være gulvareal til at stille entog- eller bilbane op i stuen. Ca. 30 m² bør derfor være optimalt.

Soveværelse
Vi ser soveværelset som et sted man sover og ikke meget andet. Vi har ikke helt set lyset i kæmpe soveværelser med oceaner af plads, så vi tænker at soveværelset kun skal have plads til en seng og et par sengeborde.

Vi forestiller os at soveværelset skal være omkring 12 m².

Walk-in
Vi forventer at kunne klemme vores tøj, tilbehør, håndklæder, kufferter osv. Ind på ca. 4 m².

Børneværelser
Ungernes værelser skal have en fornuftig størrelse, men selvom de i dag har fine værelser foretrækker de at lege i stuen i vores nuværende hus. En størrelse på børneværelserne på omkring 13 m² vil være fint.

Kontor
Vi arbejder begge hjemme en gang imellem og arbejder en del timer om aftenen, hvorfor vi ønsker at have et separat kontor.

I kontoret skal der blot være plads til et skrivebord, et arkivskab og en reol, 8 m² bør derfor være tilstrækkelig.

Vi har haft overvejelser om at slå kontot og gæsteværelse sammen i et lidt større værelse, men vil klart foretrække to separate værelser.

Gæsteværelse
Vi har familie i den anden ende af landet, som besøger os flere dage ad gangen, derfor er et gæsteværelse et must for os og for gæsterne.

Værelset behøver kun at rumme en sovesofa, en reol og et vinkøleskab. 8 m² bør være tilstrækkeligt.

Bryggers
Teknik og ventilationsanlæg i nye huse optager minimum hvad der svarer til to 60 cm Højskabe. Bryggerset skal derfor gerne have ekstra opbevaringsplads derudover. Minimum 8 m² må være tilstrækkeligt.

Depot
I vikturialierummet skal opbevares køkkenmaskiner, konserves, køkkenruller, tørvarer og meget andet, så de ikke fylder i køkkenskabe og skuffer.

Finder ma en effektiv løsning med hylder bør 2 m² være tilstrækkeligt.

Gang
Gangarealet ønsker vi selvfølgelig skal være så lille som muligt, men man kan formentlig ikke helt slippe for lidt gang og entre areal. Vi håber at 10 m² vil være tilstrækkeligt.

Garage
Garagen skal kunne rumme 2 biler, cykler, barnevogn, haveredskaber og meget mere. Derudover skal der være plads til opbevaring af en motorcykel.

Vi kommer fra et hus med høj rejsning og et stort loftsrum, som er godt proppet med opbevaring. Med fladt tag i vores nye hus, er der selvfølgelig ikke noget loftsrum til opbevaring. Vi tænker derfor at indrette garagen med god plads til opbevaring.

65 m² må derfor være minimum.

Samlet størrelse
Vi har oprindeligt tænkt at vores nye hus skal være ca. 170 til 180 2 m². Men med de tykke mure i moderne huse og det at vi ønsker separate kontor og gæsteværelser, gør at den samlede størrelse forøges.

Rum 2 m²
Køkken/alrum 40
Børneværelse 1 13
Børneværelse 2 13
Stue 30
Soveværelse 12
Walk-in 4
Kontor 8
Gæsteværelse 8
Bryggers 8
Depot 2
Gang 10
Badeværelse 1 5
Badeværelse 2 7
Netto m² I alt 160
2 m² med 20% “spild” 192

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *